Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Konijnenrug met jagerssaus

Ingrediënten :

De Marinade

De Jagersaus

Bereiding :

Het Konijn

  1. Konijnenrug marineren (24 uur).

  2. Afdeppen en aanbraden in hete vetstof. Kruiden met peper en zout.

  3. Een ui snipperen en aanstoven in boter. Konijn toevoegen en een deel van de marinade

  4. Laten gaarstoven.

De Saus

  1. De gesnipperde ui stoven in een weinig olie. De witte wijn toevoegen en voor ½ laten inkoken. Tomatenpuree toevoegen.

  2. Maak een roux met de boter en de bloem. Een weinig laten kleuren. Aanlengen met de bouillon. Worcestersaus toevoegen.

  3. Het ui-tomaten-mengsel toevoegen aan de roux. Even laten koken.

  4. De champignons toevoegen en de Madeira.

  5. De bosbessengelei toevoegen en even laten sudderen.

  6. Het spek bakken in een weinig vetstof. Voeg toe aan de saus.

  7. Strooi juist vóór het opdienen de gehakte peterselie over de saus.

  8. Schep de saus over de stukken konijn en dien op met kroketjes.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.