Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Paella 3

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding :

  1. − Pel en kneus de look
    − Ontvel en snij de braadkip in stukken
    − Snij de varkenslapjes in blokjes
    − Snipper de ui
    − Snij de 3 paprika's brunoise
    − Snij de kabeljauw in blokjes
    − Snij de calamares in ringen
    − Kook de doperwten

Bereiding:

  1. De kip en het varkensvlees mooi bruin aanbakken in de olie. Kruiden met peper en zout.

  2. Ui, paprika en look toevoegen en onder deksel 10 min. Laten stoven.

  3. De gewassen rijst toevoegen en roerbakken tot de rijst een glazig uitzicht krijgt.

  4. Kurkuma op de rijst strooien en eronder mengen.

  5. Wijn, hete bouillon en tomaten toevoegen. Gedurende 10 min. Zachtjes laten koken onder deksel (eventueel in de oven).

  6. De vis toevoegen en nogmaals 10 min onder deksel laten garen.

  7. Erwtjes eronder mengen en de mosselen en scampi mooi schikken.

  8. Opdienen in de pan.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.