Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevulde aardappel met garnalen

Gevulde aardappel met garnalen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel de aardappelen en kook ze ongeschild gaar in gezouten water.

  2. Haal de aardappelen voorzichtig leeg en maak met de inhoud een smeuïge puree door room en boter bij te voegen.

  3. Snij de sjalot en tomaat in stukjes, hak het bieslook zeer fijn.

  4. Meng sjalot, tomaat en bieslook door de puree, kruid met pezo en vul de aardappelen. Verwarm het gerecht 5 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.

  5. Plaats de aardappelen op een warm bord en strooi er garnalen over. Versier met preischeuten, platte peterselie en enkele druppels room.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.