Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Knapperige victoriabaarsreepjes

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Snijd de vis in reepjes van anderhalve cm.

  2. Maak met de garde een beslagje van de bloem, het aardappelmeel, wat zout en het halve flesje pils.

Bereiding:

  1. Verhit de olie in de wok.

  2. Haal een aantal visreepjes door het beslagje en bak ze in de hete olie lichtbruin.

  3. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. Houd de vis even warm en bak ondertussen de andere reepjes op dezelfde wijze.
    Doe er niet teveel gelijk in het vet want dat gaat plakken.

Tip:

  1. Een frisse salade en gebakken aardappeltjes of kreukelfrietjes

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.