Champignonroomsaus met Porto

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Champignonroomsaus met Porto

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snipper de sjalot fijn. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6 stukken of in schijfjes.

  2. Smelt de boter in een steelpannetje en bak de sjalot glazig.

  3. Voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Roer goed en giet er de cognac (of andere drank) bij. Laat 3 à 5 min. stoven tot al het vocht verdampt is.

  4. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken op een zacht vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.

Afwerking

  1. Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie of bieslook. Lekker bij vlees, vis, wild, gevogelte of orloffgebraad.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *