Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Champignonroomsaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  2. Verhit wat boter in een pan en bak de champignons in porties goudbruin. Haal ze uit de pan.

  3. Smelt opnieuw wat boter in de pan en stoof er de sjalot en de knoflook in glazig. Giet er de fond en de room bij en laat inkoken tot sausdikte.

  4. Doe vervolgens de champignons bij de saus en laat nog 3 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.