Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bonte groentenpan

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. - Snij de wortel in schijfjes, de prei in schuine ringen en de Chinese kool in dunne repen.
    - Spoel de verse sojascheuten.
    - Spoel de palmharten en de maïs en laat uitlekken. Snij de palmharten in stukjes.
    - Roer de sojasaus, de balsamicoazijn, de sherry en de tomatenketchup door elkaar.
    - Kook de rijst gaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water.
    - Snipper de teentjes knoflook fijn.
    - Schil het stukje gember en snij in heel dunne luciferstaafjes.

Bereiding

  1. Verhit de wok en voeg de olie toe. Laat de cashewnoten eventjes bakken en schep ze uit de olie.

  2. Stoof het knoflook en de gember en voeg onmiddellijk de wortelschijfjes toe. Roerbak 3 min.

  3. Schep alle groenten (behalve de sojascheuten) beetje bij beetje in de wok. Roerbak telkens een 2-tal min. Voeg tot slot ook de sojascheuten toe en bak 1 min.

  4. Schuif de gebakken groenten naar de rand van de wok. Meng de rijst vanuit het midden door de groenten en laat nog even bakken.

  5. Giet de vooraf klaargemaakte saus over de bereiding en laat goed doorwarmen.

Afwerking

  1. Bestrooi met de cashewnoten en de koriandersnippers en dien onmiddellijk op.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.