Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Knapperig gebakken pangasius met bouillon van voorjaarsgroenten en aioli

Ingrediënten :

De Aïoli

Bereiding :

  1. Maak eerst de aïoli : doe fijngesneden knoflook, een eidooier en mosterd in een kom (alle ingrediënten hebben dezelfde temperatuur) en klop er voorzichtig de olijfolie door. Werk af met peper en zout, citroensap en verse kruiden.

  2. Kook de aardappelen in de pel in gezouten water. Houd ze warm

  3. Breng de bouillon aan de kook en doe er voldoende zout en peper + een kruidenboeket bij. Kook er in deze volgorde met telkens 2 min. tussen de prinsessenboontjes, baby-maïs, peultjes en erwten in. Doe de aardappelen (eventueel in 2 gesneden) er als laatste bij.

  4. Kruid de Pangasiusfilet en bak die mooi bruin in olijfolie op een anti-aanbak-pan

  5. Neem een warm diep bord : verdeel er de groenten in en giet er een lepel bouillon bij. Leg er de vis op en werk af met een lepel aïoli en verse kruiden.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.