Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kalkoenmedaillon, gevuld met mozzarella, rozemarijn en rauwe ham

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij met een lang mes dunne plakken van de filet en leg die op een stuk zilverfolie. Verdeel de mozzarella (ook in plakjes gesneden) er bovenop. Strooi er fijngesneden rozemarijn over en leg er 2 sneetjes ham op. Kruiden met peper en zout. Probeer alles zo goed mogelijk op te rollen en draai de zilverfolie aan de uiteinden dicht.

  2. Stoof 1 fijngesneden ui aan in boter (zonder te bruinen) en voeg er de gespoelde rijst aan toe. Roer goed om en bevochtig met ½ l kippenbouillon. Laat de rijst gaar koken.

  3. Snij de rode, gele paprika en peultjes in brunoise en stoof ze gaar in olijfolie. Giet de rijst af als die gaar is en voeg die bij de gestoofde groentjes. Kruid met peper en zout.

  4. Kook het kalkoenrolletje gaar in ½ l kippenbouillon met daarin een kruidenboeket. Afhankelijk van de grootte, varieert de gaartijd van 10 tot 20 min.

  5. Maak een saus : 2 fijngesneden sjalotten laten inkoken in 1 dl witte wijn, 1 dl kippenbouillon (kookvocht). Doe er 3 dl room bij en laat nogmaals inkoken. Goed afsmaken en eventueel dikken met roux.

  6. Haal het alu-folie van het rolletje en snij mooie medaillons , plaats een torentje rijst in het midden van een warm bord. Leg de medaillons er rond en giet er saus over. Versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.