Kalkoenmedaillon, gevuld met mozzarella, rozemarijn en rauwe ham

Kalkoenmedaillon, gevuld met mozzarella, rozemarijn en rauwe ham

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij met een lang mes dunne plakken van de filet en leg die op een stuk zilverfolie. Verdeel de mozzarella (ook in plakjes gesneden) er bovenop. Strooi er fijngesneden rozemarijn over en leg er 2 sneetjes ham op. Kruiden met peper en zout. Probeer alles zo goed mogelijk op te rollen en draai de zilverfolie aan de uiteinden dicht.

  2. Stoof 1 fijngesneden ui aan in boter (zonder te bruinen) en voeg er de gespoelde rijst aan toe. Roer goed om en bevochtig met ½ l kippenbouillon. Laat de rijst gaar koken.

  3. Snij de rode, gele paprika en peultjes in brunoise en stoof ze gaar in olijfolie. Giet de rijst af als die gaar is en voeg die bij de gestoofde groentjes. Kruid met peper en zout.

  4. Kook het kalkoenrolletje gaar in ½ l kippenbouillon met daarin een kruidenboeket. Afhankelijk van de grootte, varieert de gaartijd van 10 tot 20 min.

  5. Maak een saus : 2 fijngesneden sjalotten laten inkoken in 1 dl witte wijn, 1 dl kippenbouillon (kookvocht). Doe er 3 dl room bij en laat nogmaals inkoken. Goed afsmaken en eventueel dikken met roux.

  6. Haal het alu-folie van het rolletje en snij mooie medaillons , plaats een torentje rijst in het midden van een warm bord. Leg de medaillons er rond en giet er saus over. Versier met een takje groen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *