Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Koninginnehapje met Frietjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de kip gaar in water met daarin de groenten , tijm, laurier en peper en zout.

  2. Stoof de champignons in boter met peper en zout onder een deksel

  3. Draai gehaktballetjes en kook ze in gezouten water. Maak een blanke roux.

  4. Ontdoe de kip van het vlees en snij het in stukken. Zeef de bouillon en voeg de roux toe. Mix alles stevig.

  5. Doe alle ingrediënten (kippenvlees, champignons en balletjes) samen en breng op smaak met peper en zout en citroensap

  6. Verwarm de videekoeken 3 min. in een oven van 180° en dien op met frietjes.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.