Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Konijn met bruin bier, appelmoes en aardappelkroketten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst de aardappelkroketten : schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Maak puree met 1 dooier en een klompje boter (géén vloeistof), kruiden met peper en zout. Spuit met behulp van een spuitzak de kroketten of maak ze met de Millecroquettes. Laat ze afkoelen in de koelkast.

  2. De stukken konijn worden gekruid en mooi bruin gebakken (wees voorzichtig met opspattende boter). Niertjes en lever worden pas aan het einde toegevoegd. Snijd de uien niet te grof en bak ze mee van zodra het vlees bruin is.

  3. Overgiet alles met een bruin zoet bier en voeg daarbij 3 dl vleesbouillon. Samen met een kruidenboeket en peper en zout mag dit 30 tot 45 min. pruttelen. Bind de saus met bruine roux, haal er eerst de stukken vlees uit. Vergeet niet af te smaken.

  4. Schil de appelen en snijd ze in stukken. Samen met het appelsiensap en de suiker laten we die rustig gaar worden. Roer af en toe.

  5. Verdeel de afgekoelde puree in kroketten van 4 cm. En haal die achtereenvolgens door losgeklopt eiwit en paneermeel. Bak de kroketten af In een friteuse van 180° c. (niet te veel tegelijk).

  6. Verdeel de stukken konijn over 4 warme borden. Giet er saus over en geef er kroketten en appelmoes bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.