Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kippensoep met curryroom

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de appel, knolselder, selder, paprika, ajuin en knoflook in kleine brunoise en stoof ze aan in boter zonder te bruinen. Kruid met curry.

  2. Bevochtig met bouillon en laat ongeveer 30 min. koken.

  3. Snijd de kip in fijne reepjes (kruid met tijm, kerrie en paprika) en bak die gaar in boter. Klop de room op en kruid met peper en zout en kerrie. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd die in blokjes; doe ze bij de soep.

  4. Serveer de soep in een warm bord met enkele stukjes kip en een toefje kerrieroom. Versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.