Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kikkerbillenroomsoep met Pernod

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de venkel, wortel en selder in fijne brunoise, de prei in ringen.

  2. Stoof de groentjes in boter en overgiet ze met 1,5 l kippenbouillon. Laat nog 10 min. koken (naargelang de grootte van de brunoise). Zeef de groentjes uit de bouillon en bewaar ze warm.

  3. Pocheer de kikkerbillen in een deel van de bouillon, haal ze eruit en ontbeen ze.

  4. Maak een blanke roux door 2 el boter te smelten met daarin 3 el bloem. Giet, al roerend, de witte wijn, de bouillon en de room erbij. Laat alles even doorkoken en smaak af met peper en zout.

  5. Leg in een warm soepbord een lepel groentjes met daarop het vlees van kikkerbillen. Giet de soep erover en doe er een scheutje Pernod bij. Versier met wat groen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.