Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kaaskroketten

Kaaskroketten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. De boter volledig laten smelten (niet bruinen), bloem toevoegen en stevig roeren. Dit gedurende 5 min. laten uitdampen.

  2. De melk voorzichtig verwarmen, kruiden met peper en zout en nootmuskaat.

  3. De gelatineblaadjes laten weken in koud ! water. Wanneer deze opgelost zijn, ze bij de melk voegen.

  4. Al roerend mag de warme melk bij de roux (stap 1) gevoegd worden.

  5. Om af te werken, doen we er de gruyère, Parmezaan en eigelen bij en mengen we alles stevig. Om af te koelen, gieten we dit op een plaat van 2 cm. en plaatsen we het in de koelkast.

  6. Na afkoeling snijden we de kaaskroketten, halen we die door losgeklopt eiwit en het paneermeel.

  7. De kroketten worden gedurende 5 min. gebakken in een frituur van 180°C. Als garnituur geven we een stukje citroen en gefrituurde peterselie.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.