Kaaskroketten
Ingrediënten :
Bereiding :
-
De boter volledig laten smelten (niet bruinen), bloem toevoegen en stevig roeren. Dit gedurende 5 min. laten uitdampen.
-
De melk voorzichtig verwarmen, kruiden met peper en zout en nootmuskaat.
-
De gelatineblaadjes laten weken in koud ! water. Wanneer deze opgelost zijn, ze bij de melk voegen.
-
Al roerend mag de warme melk bij de roux (stap 1) gevoegd worden.
-
Om af te werken, doen we er de gruyère, Parmezaan en eigelen bij en mengen we alles stevig. Om af te koelen, gieten we dit op een plaat van 2 cm. en plaatsen we het in de koelkast.
-
Na afkoeling snijden we de kaaskroketten, halen we die door losgeklopt eiwit en het paneermeel.
-
De kroketten worden gedurende 5 min. gebakken in een frituur van 180°C. Als garnituur geven we een stukje citroen en gefrituurde peterselie.