Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kippenfilet ‘duxelle’ met gewokte groentjes en gebakken aardappeltonnetjes

Ingrediënten :

De vulling (duxelle)

Bereiding :

De Vulling

  1. : Snijd de sjalotjes heel fijn en bak ze aan in boter.

  2. Doe hetzelfde met de champignons.

  3. Voeg fijngehakte look en peterselie aan toe en roer alles goed om.

  4. Kruid met peper en zout en laat volledig afkoelen.

  5. Snijd de mozzarella in blokjes en roer die door de afgekoelde mengeling.

De Kippenfilets en de aardappelen

  1. Draai kasteelaardappelen (pomme- château) die even groot zijn en kook ze beetgaar in gezouten water. Houd opzij.

  2. Kruid de kippenfilets en bruin ze aan beide zijden tot ze halfgaar zijn. Deglaceer de pan met witte wijn, voeg kippenbouillon toe en dik met weinig roux.

  3. Maak een overlangse insnijding en vul die op met de duxelle. Gaar de bereiding in een vuurvaste schotel gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Snijd de peultjes in fijne reepjes en wok ze samen kort met de sojascheuten in notenolie. Vergeet niet te kruiden

  5. Bruin de kasteelaardappelen in hete boter en kruid met rozemarijn.

  6. Serveer de groentjes in het midden van een warm bord met daarop de kippenfilet, eventueel in aiguiletten (dunne plakjes) gesneden. Napeer de saus erover en verdeel er de aardappelen rond.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.