Kip curry uit Nepal
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Hak de knoflookteentjes fijn
-
Snij de kippenfilet in dunne reepjes.
-
Snij de uien fijn
-
Ontpit de chilipeper en snij fijn
-
Schil de mango en snijd die in blokjes.
-
Was de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in halve plakjes of blokjes van 0,5 cm.
Bereiding
-
Bak de kip in gedeelten (ca. 500 gram) aan. Herhaal dit met de overige kip.
-
Voeg dan de uien, de knoflook en de chilipeper en de currypasta toe 10 minuten roerbakken.
-
Voeg de mango en de zure room bij de stoofpot.
-
Laat het geheel nog eens 20 minuten zachtjes pruttelen.
-
Bind naar wens met tapiocameel of aangemengde maïzena.
-
Marineer de komkommers in een mengsel van sherry, olijfolie en citroensap.
-
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Afwerking
-
Serveer de curry met gekookte rijst en een salade.