Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kip curry uit Nepal

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Hak de knoflookteentjes fijn

  2. Snij de kippenfilet in dunne reepjes.

  3. Snij de uien fijn

  4. Ontpit de chilipeper en snij fijn

  5. Schil de mango en snijd die in blokjes.

  6. Was de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in halve plakjes of blokjes van 0,5 cm.

Bereiding

  1. Bak de kip in gedeelten (ca. 500 gram) aan. Herhaal dit met de overige kip.

  2. Voeg dan de uien, de knoflook en de chilipeper en de currypasta toe 10 minuten roerbakken.

  3. Voeg de mango en de zure room bij de stoofpot.

  4. Laat het geheel nog eens 20 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Bind naar wens met tapiocameel of aangemengde maïzena.

  6. Marineer de komkommers in een mengsel van sherry, olijfolie en citroensap.

  7. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Afwerking

  1. Serveer de curry met gekookte rijst en een salade.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.