Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kip met sinaasappelsaus

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Snijd de kip in vieren of achten op de plank.

  2. Leg de kip in een kom, voeg de sherry, 1/3 van het sap, 2 eetl. olie, zout en peper toe en laat dit een nacht marineren.

  3. De saus: (ook van te voren te maken)

    a) Verwarm daarvoor 2 eetl. marmelade met rozijnen en sucade (zie afb. hierbij) en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

    b) Neem de pan van het vuur en voeg de overige marmelade, de noten, het overige sap en het water toe en meng dit door elkaar.

    c) Laat de saus afkoelen en gebruik die de volgende dag weer.

Bereiding

  1. Neem de kip uit de kom en laat ze uitlekken.

  2. Dep de kip droog met het keukenrolpapier.

  3. Verwarm de overige olie in de braadpan en bak hierin de kip.

  4. Voeg 3 eetlepels Van de saus, de reepjes sinaasappel en de citroen toe.

  5. Sluit de pan gedurende ca. 70 minuten. (kip bruinen/garen).

  6. Breng ze op smaak met peper en zout.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.