Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kalkoenfilet met tweekleurig korstje

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

 1. Laat de kalkoenfilets (sneden) oppervlakkig ontdooien.

 2. Mix de rode pesto samen met de walnootpitten tot een homogeen mengsel.

 3. Mix de basilicumblaadjes met de amandelpoeder, 2 el olijfolie en peper en zout tot een gladde pasta.

 4. Snij de courgette en de wortelen in fijne staafjes.

 5. Hak de peterselie fijn.

 6. Snij de jonge uitjes in fijne ringetjes.

 7. Kook de aardappelen in lichtgezouten water gaar in de schil.

Bereiding

 1. Bedek de helft van elk stuk kalkoenfilet met de rode pesto met walnootpitten en de andere helft met de basilicumpasta, druk goed aan.

 2. Plaats de stukken vlees naast elkaar in een ovenschotel die ingesmeerd is met 2 el olijfolie en bak gedurende 40 min. in de oven op 180 °C (als het korstje te vlug kleurt, bedek met aluminiumfolie)

 3. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot en bak de oesterzwammen aan beide kanten goudbruin gedurende ca. 3 min. Haal uit de pot en zet opzij.

 4. Voeg in dezelfde pot de staafjes wortel en courgette toe en overgiet met 1 dl water. Laat 6 min. sudderen tot de wortelen gaar zijn.

 5. Voeg de krielaardappelen en de jonge uitjes toe en laat alles opwarmen gedurende 3 min. Voeg opnieuw de oesterzwammen toe en bestrooi met de fijngehakte peterselie

Afwerking

 1. Leg 1 sneetje kalkoenfilet op elk bord en geef er de groenten bij.

Tip

 1. Voor een feestelijke toets voegt u 1 dl room toe aan de groenten in stap 4 en bindt de saus eventueel met instantbinder

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.