Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kip curry uit India

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwijder de zaadjes van de pepers en snij ze zeer fijn. Snij de kippenbillen in twee en doe ze in een grote kom samen met de pepers, knoflook, citroensap en kurkuma. Roer alles goed om met een scheut olie tot de kip bedekt is. Kruid met peper en zout en laat eventjes rusten.

  2. Neem een braadpan en stoof er de ui, komijnzaadjes, geplette koriander en kerrieblaadjes in. Leg er de stukken kip bij en dek goed af. Doe er ½ blokje kippenbouillon bij. Bak de kip ongeveer 20 min. op een zacht vuurtje, af en toe omdraaien. De ui mag hierbij donkerbruin worden maar niet verbranden.

  3. Kook de rijst gaar in kippenbouillon. Giet de rijst af. Bak de sjalotten in olijfolie, doe er erwten en cashewnoten bij en bak alles, samen met de rijst, tot het goed warm is. Werk af met peper en zout.

  4. Verdeel de kip over 4 warme borden, blus de pan met water en giet de saus over de kip. Geef er een torentje rijst bij en versier met verse koriander.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.