Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kersen met advocaatroom

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat de kersen uitlekken, maar vang het sap op. Roer 5 el sap met de maïzena tot een glad mengsel. Breng de rest van het sap, een mespuntje kaneel en 1 el suiker aan de kook en doe er het maïzenamengsel bij. Doe er de kersen bij en roer er voorzichtig 3 el kirsch door, verdeel alles in een glaasje en laat afkoelen.

  2. Klop de room half stijf, doe er 1 eidooier en een ½ zakje vanillesuiker bij. Meng er de advocaat onder

  3. Klop 1 eiwit tot een luchtige massa en spatel dit onder de advcaat-mengeling. Verdeel dit mooi over de afgekoelde kersen. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. Versier de glaasjes met geraspte chocolade en een koekje.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.