Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Hollandse mokken

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Gebruik een ruime mengkom. Doe er boter in en klop die los met de kneedhaak. Meng er de suiker en het ei door. Voeg vanillepoeder, bloem en een snuifje zout toe. Meng alles stevig.

  2. Verdeel de mengeling in 2 en roer in één helft 1 el cacaopoeder. Kneed het deeg stevig met de handen op een proper werkvlak. Maak er lange worsten van en rol beide kleuren door elkaar tot een nieuwe worst.

  3. Draai de rollen in plastiekfolie en leg ze gedurende 30 min. in de diepvriezer.

  4. Snijd schijfjes van ½ cm. en bak ze op boterpapier af gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 200° c. Leg de schijfjes niet te dicht bij elkaar.

  5. Laat afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doos. Ideaal voor bij de koffie.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.