Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gepocheerde peer met chocoladesaus en amandelschilfers

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng water, wijn, kaneelstokje, tijm en laurier, vanillestokje, suiker en citroensap.

  2. Schil de peren en pocheer ze in het mengsel. Naargelang hun hardheid of de soort varieert de pocheertijd tussen 15 en 35 minuten.

  3. Smelt de chocolade in de warme room op een laag vuur, roer zo weinig mogelijk en doe er honing bij. Maak 1 el chocoladeschilfers.

  4. Bruin de amandelschilfers voorzichtig in een warme pan zonder vetstof

  5. Haal de peren uit het vocht, overgiet ze met de chocoladesaus en bestrooi met de amandel- en chocoladeschilfers. Werk af met vanille-ijs en een takje munt.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.