Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kerststronk

Ingrediënten :

Het biscuitdeeg

De garnituur

Bereiding :

  1. Maak een biscuitdeeg : klop de eieren + dooier met de keukenrobot tot een luchtige massa en voeg geleidelijk aan de suiker toe tot het mengsel dik en bleek is. Dit kan 5 min. duren. Doe er de gezeefde bloem en warm water bij.

  2. Verwarm de oven op 200° C. en beboter een bakplaat, bedek deze met bakpapier. Smeer het beslag open op het bakpapier en bak het deeg af gedurende 10 min. tot het deeg veerkrachtig aanvoelt.

  3. Leg bakpapier op het aanrecht en bestrooi het met suiker. Draai het deeg om op dit bakpapier. Maak het boterpapier los en snij de randen bij. Laat eventueel afkoelen onder een natte keukenhanddoek. Smeer op een helft een laagje choco en over de andere een laag confituur. Het lauwe deeg moet vrij snel opgerold worden. Laat afkoelen.

  4. Bestrijk de kerststronk met opgeklopte room en strooi er chocoladeschilfers + bloemsuiker over. Verdeel in porties

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.