Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kadetjes (Pistolets)

Omschrijving

KADETJES zijn typische Nederlandse zachte broodjes op de vloer van de oven zonder vorm gebakken. Echt geschikt om belegd te eten. Kadetjes als broodje bestaan ongeveer 200 jaar. Waarschijnlijk ontstaan rond de Franse tijd in de Nederlanden. 

Ze komen ongeveer overeen met het bij ons gekende pistolet-broodje (Pistolets)

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg met een keukenmachine (gebruik de kneedhaak). Gebruik ijsgekoeld water, zoniet wordt het deeg tijdens de bewerking te warm.

  2. Verpak het deeg in plasticfolie en koel het gedurende ½ uur in het vriesvak, daarna 4 tot 6 uur in de koelkast.

  3. Verdeel het deeg in stukjes van ong. 30 g. Bestuif het werkvlak met bloem en rol ze gedurende 20 sec. op het werkvlak. Beboter een ovenplaat en leg er de kadetjes op. Laat 35 min. rijzen onder plasticfolie en een keukenhanddoek (zo warm mogelijk, maar niet in de tocht).

  4. Bak de kadetjes 20 min. in een voorverwarmde oven van 230°C. tot ze goudkleurig zijn en kleine barstjes in de korst vertonen. Zet onderaan in de oven een schaaltje met water om de vochtigheid op peil te houden.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.