Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

In koffie gestoofde peer met chocolade-ijs en hazelnootcrème

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm het water met de suiker en doe er oploskoffie bij. Schil de peren en halveer ze, haal het klokhuis er uit en pocheer de peren voorzichtig tot ze gaar zijn.

  2. Maal de hazelnoten fijn. Klop de slagroom halfstijf en doe er bloemsuiker en fijngemalen noten bij. Houd apart.

  3. Laat 1 dl kookvocht met een scheutje koffielikeur inkoken tot siroop.

  4. Leg op een bord een halve peer met daarop een bolletje chocolade-ijs. Giet er hazelnootcrème over. Werk af met witte chocoladeschilfers en een streepje siroop.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.