Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kabeljauw met prei, ajuinpuree en siroop van balsamico

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de 4 kruiden (gebruik ¼ tl van elk kruid). Dep de kabeljauwfilets droog en doe er de kruiden op. Pocheer ze in visfumet in een braadpan met deksel.

  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Maak er puree van en breng op smaak met peper en zout, 1 eierdooier, ½ el olijfolie en nootmuskaat. Snijd de ui in halve ringen en stoof ze aan in olijfolie. Meng die bij de puree.

  3. Spoel de prei en snijd ze in fijne julienne. Stoof de preijulienne aan in olijfolie, gebruik terug een braadpan. Bevochtig na 5 min. met ¾ van de visfumet en 2 el witte wijnazijn. Breng de saus op smaak en dik ze lichtjes met blanke roux.

  4. Leg in het midden van een warm bord een dresseerring en vul die met puree. Schik daarop de prei en leg de vis er bovenop. Trek enkele streepje met de balsamico en versier met een takje platte peterselie en fijngehakt bieslook.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.