Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kabeljauw à la meunière

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar, pureer ze. Breng op smaak met 1 eierdooier, melk, een klontje boter, peper en zout en muskaatnoot.

  2. Kook enkel de broccoliroosjes in kokend water gedurende 5 min. Laat ze schrikken onder koud water.

  3. Haal het kroontje uit de tomaat, halveer ze. Kruid met peper en zout, leg er een klontje boter op en warm ze op gedurende 10 min. in een oven van 200°C.

  4. Droog de filets met een keukenrol en haal ze door de bloem. Verwijder de overtollige bloem.

  5. Laat de boter smelten. Bak de kabeljauw gedurende 10 min. (afhankelijk van de dikte) en kruid met peper en zout.

    Schoonste kant eerst bakken. Dan de andere kant 3 min. laten bakken. Dan vuur afzetten en met aluminiumfolie afdekken.

  6. Dien op met gesmolten boter, een schijfje citroen, gehakte peterselie, een warme tomaat, gekookte broccoli en aardappelpuree.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.