Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Jonge raapjes gevuld met King krab in een saus van rode portwijn

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Haal het krabvlees uit de pantsers en houd apart.

  2. Kook de stukken bloemkool in gezouten water. Schil de wortel, snij die in fijne julienne en kook ze in hetzelfde vocht. Doe dat ook met de prei. Schil de raapjes en hol ze uit, zorg ervoor dat ze niet barsten. Kook die eveneens gaar en bewaar in het vocht.

  3. Neem een braadpan, giet er de rode wijn in en voeg er tijm en fijngesneden sjalotjes bij. Laat tot 2/3 inkoken en passeer het vocht. Laat nog verder inkoken tot een extract. Houd apart.

  4. Meng de prei met de bloemkool en plet deze zachtjes met een vork. Kruid met peper en zout. Voeg er eventueel kleine stukjes overschot van krab bij. Vul de raapjes met de bekomen warme samenstelling, leg er de sliertjes wortel mooi bovenop en plaats ze in een oven van 120°C.

  5. Verwarm de mooie stukken krab kort in de visfumet en laat uitlekken. Werk de ingekookte porto op met koude stukjes boter.

  6. Maak een spiegel saus in het midden van een warm bord. Zet het raapje er op en verdeel de krab op de raapjes. Versier met een takje groen en een mooi stukje pantser.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.