Jonge raapjes gevuld met King krab in een saus van rode portwijn

Jonge raapjes gevuld met King krab in een saus van rode portwijn

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Haal het krabvlees uit de pantsers en houd apart.

  2. Kook de stukken bloemkool in gezouten water. Schil de wortel, snij die in fijne julienne en kook ze in hetzelfde vocht. Doe dat ook met de prei. Schil de raapjes en hol ze uit, zorg ervoor dat ze niet barsten. Kook die eveneens gaar en bewaar in het vocht.

  3. Neem een braadpan, giet er de rode wijn in en voeg er tijm en fijngesneden sjalotjes bij. Laat tot 2/3 inkoken en passeer het vocht. Laat nog verder inkoken tot een extract. Houd apart.

  4. Meng de prei met de bloemkool en plet deze zachtjes met een vork. Kruid met peper en zout. Voeg er eventueel kleine stukjes overschot van krab bij. Vul de raapjes met de bekomen warme samenstelling, leg er de sliertjes wortel mooi bovenop en plaats ze in een oven van 120°C.

  5. Verwarm de mooie stukken krab kort in de visfumet en laat uitlekken. Werk de ingekookte porto op met koude stukjes boter.

  6. Maak een spiegel saus in het midden van een warm bord. Zet het raapje er op en verdeel de krab op de raapjes. Versier met een takje groen en een mooi stukje pantser.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *