Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gemarineerde rauwe zalm met verse kruiden

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Neem 4 borden en bestrooi ze met peper en zout. Trancheer de zalm in zeer fijne sneetjes en verdeel die over de borden.

  2. Maak de vinaigrette : meng de ingrediënten en kruid ze met peper en zout.

  3. Overgiet de borden met de vinaigrette en strijk deze over de zalm. Versier ze met pluksels friseesalade, veldsla, bieslook, dille en roze peper. Strooi er enkele korreltjes grof zeezout over en versgemalen peper.

  4. Dien goed gekoeld op met een sneetje toastbrood.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.