Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gazpacho met dobbelsteentjes van groenten

Ingrediënten :

Bereiding :

De Bouillon

  1. Verwarm 1 dl water en los er een bouillonblokje in op. Voeg er 9 dl koud water bij.

De Groenten

  1. Houd ¼ van elke groente apart voor de garnituur. Verwerk het andere deel :
    • De komkommers dunschillen en in kleine stukken snijden.
    • De uien pellen, halveren en in plakjes snijden.
    • De tomaten pellen en in willekeurige stukken snijden.
    • De paprika’s dunschillen, de steel wegsnijden en zaadlijsten verwijderen. Het vruchtvlees in willekeurige stukken snijden.
    • De look in fijne brunoise snijden

  2. Meng de groenten met witte wijnazijn en olijfolie en laat ze 24 uren marineren in de koelkast.

  3. Voeg 5 sneden wit brood, ontdaan van korsten, bij de groenten en bevochtig met koude kippenbouillon. Mix de soep met een staafmixer glad. Breng de soep op smaak met peper, zout en cayennepeper en zeef ze door een puntzeef.

De Garnituur

  1. • Snijd de geschilde komkommer in fijne brunoise.
    • Snijd de tomaten in blokjes (verwijder eerst het vruchtvlees).
    • Snijd het vruchtvlees van de paprika’s in fijne brunoise. Houd de kleuren apart.
    • Snipper de ui.
    • Maak van het overige brood kleine dobbelsteentje en bak ze goudgeel in olijfolie. Ontvet op keukenpapier.

Afwerking

  1. Koel de soep en serveer ze zéér koud met de begeleidende garnituren in apart schaaltjes.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.