Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gamba’s in zeezout met dragon-cocktailsaus

Ingrediënten :

De Coctailsaus

Bereiding :

  1. Maak eerst de mayonaise : werk met ingrediënten op kamertemperatuur. Meng dooier en mosterd en doe er voorzichtig de olie bij. Breng op smaak met peper en zout en weinig citroensap of azijn.

  2. Werk de mayonaise verder af tot een cocktailsaus, maar dan wel zonder whisky.

  3. Werk af met fijngesneden dragon, gin en een snuifje suiker. Smaak af.

  4. Kuis de salade en meng ze met weinig olijfolie en azijn. Kruid met peper en zout.

  5. Strooi in een pan een laagje zeezout en verdeel daarop de gamba’s. Strooi er het resterende zeezout over en bak de gamba’s 2 min. op een hoog vuur zonder aan te komen. Plaats ze 10 tot 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  6. Serveer de gamba’s zeer warm met een toefje salade en een lepel dragon-cocktailsaus.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.