Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gambas Pil Pil

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes, de Spaanse peper in ringetjes en hak de peterselie fijn.

  2. Pel de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Ingevroren garnalen eerst ontdooien.

  3. Verhit flink wat olijfolie in een aardewerken ramekin, een zwaar braadpannetje of anders een koekepannetje op een matig vuur.

  4. Voeg de knoflook, de chilipepers of gesneden Spaanse peper en de pimenton toe aan de hete olijfolie.

  5. Rustig fruiten en doorroeren zodat de olie de smaak opneemt. De pimenton geeft Spaans karakter en een rokerige smaak af.

  6. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Niet te lang want anders blijft er niets van over.

  7. Voor de liefhebber: je kunt er op het laatst wat fijngehakte peterselie over strooien en eventueel een draai uit de zout molen.

  8. Direct serveren.

Tip

  1. Vers gesneden brood is lekker in de olie te dopen. Het resultaat is verbluffend. Als er al wat olie overblijft, dan kun je die perfect gebruiken als dressing over een salade.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.