Hutsepot op Vlaamse wijze

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten

Hutsepot op Vlaamse wijze

0 Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd het vlees (varken, rund) in kleinere stukken om de bereidingstijd te verkorten en kook het, samen met de oren en poten, in gezouten water. Schuim het regelmatig af. Wanneer er na een 15-tal min. geen schuim meer gevormd wordt, doen we er een kruidenboeket bij. Laat verder koken.

  2. Snijd het vers spek in 4 repen en bak het aan in weinig boter. Bak ook de worstjes en verdeel het gekookt spek in 4 stukken.

  3. Versnijd alle groenten : ui, selder en rapen in blokjes (1 à 2 cm.), wortelen in schijfjes en savooien in julienne (verwijder de nerven). Kuis de spruitjes. Week, indien gewenst, de boerentenen de vorige dag en voeg ze nu toe aan de groenten.

  4. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Laat ze niet te gaar worden aangezien we ze terug opwarmen in de hutsepot.

  5. Doe, wanneer het vlees ongeveer 40 min. gekookt heeft, de groenten in de bouillon. Hier kan je eventueel enkele bouillonblokjes bijvoegen. (1/halve liter)

  6. Wanneer het vlees en de groenten bijna gaar zijn, doen we er de worstjes, het gekookte spek en het buikspek bij + de aardappelen. Vergeet niet af te smaken. Uiteraard is de hutsepot de dag nadien nog beter.

  7. Verdeel het vlees in diepe warme borden en giet er de soep met groenten rijkelijk over. Geef er straffe mosterd en brood bij.

Recept komt van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *