Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Hutsepot op Vlaamse wijze

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd het vlees (varken, rund) in kleinere stukken om de bereidingstijd te verkorten en kook het, samen met de oren en poten, in gezouten water. Schuim het regelmatig af. Wanneer er na een 15-tal min. geen schuim meer gevormd wordt, doen we er een kruidenboeket bij. Laat verder koken.

  2. Snijd het vers spek in 4 repen en bak het aan in weinig boter. Bak ook de worstjes en verdeel het gekookt spek in 4 stukken.

  3. Versnijd alle groenten : ui, selder en rapen in blokjes (1 à 2 cm.), wortelen in schijfjes en savooien in julienne (verwijder de nerven). Kuis de spruitjes. Week, indien gewenst, de boerentenen de vorige dag en voeg ze nu toe aan de groenten.

  4. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Laat ze niet te gaar worden aangezien we ze terug opwarmen in de hutsepot.

  5. Doe, wanneer het vlees ongeveer 40 min. gekookt heeft, de groenten in de bouillon. Hier kan je eventueel enkele bouillonblokjes bijvoegen. (1/halve liter)

  6. Wanneer het vlees en de groenten bijna gaar zijn, doen we er de worstjes, het gekookte spek en het buikspek bij + de aardappelen. Vergeet niet af te smaken. Uiteraard is de hutsepot de dag nadien nog beter.

  7. Verdeel het vlees in diepe warme borden en giet er de soep met groenten rijkelijk over. Geef er straffe mosterd en brood bij.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.