Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gyros van kip

Ingrediënten :

De Marinade

Bereiding :

  1. Maak de kippenfilets proper en snijd ze in blokjes of reepjes van 4 cm. Maak de marinade door alle ingrediënten stevig door elkaar te mengen.

  2. Pel de uien en snijd ze in zeer fijne ringen. Verwijder de pitten uit de paprika’s en snijd ze in fijne julienne. Hak het pikante pepertje zeer fijn maar verwijder eerst de pitjes ( voorzichtig : de pitjes zijn zeer pikant ).

  3. Meng alle ingrediënten samen in een mengkom : kapblokjes, marinade, uienringen, paprika en peper. Laat dit een nacht trekken.

  4. Bak de gyros in een anti-aanbak-pan zonder vetstof liefst in 2 of 3 keer. Blus met een scheutje witte wijn. Doe er 2 dl kippenbouillon bij en laat doorkoken tot de groentjes gaar zijn. Werk af met een scheutje room en dik de saus eventueel met blanke roux.

  5. Serveer de gyros op een warm bord en strooi er fijngehakte peterselie over. Geef er rijst, frietjes of stokbrood bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.