Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevuld varkenshaasje met groentejulienne in deegkorst, dragonroomsaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de groenten in fijne julienne en blancheer ze kort in gezouten water. Laat schrikken en sauteer ze in weinig boter. Kruid met peper en zout en Provençaalse kruiden.

  2. Kuis het varkenshaasje op en kruid het met peper en zout; bak het mooi bruin aan alle zijden (niet verder laten garen) en laat het afkoelen, deglaceer de pan met 2 dl vleesbouillon.

  3. Snijd het haasje open in de lengte en kruid vanbinnen. Verdeel de gesauteerde groenten en sluit het. Smeer er graanmosterd over en draai de rauw ham er rond. Verpak de bereiding in een vel bladerdeeg en strijk de bovenkant in met een losgeklopt ei. Plaats dit op boterpapier gedurende 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Maak een klassieke aardappelpuree en roer er gemalen gruyèrekaas door; houd wat over om te gratineren. Verdeel de puree in individuele schaaltjes en laat gratineren onder de grill.

  5. Bereid de saus : doe 2 dl room bij de vleesbouillon en laat inkoken of gebruik witte roux. Meng er fijngehakte dragon door en smaak af.

  6. Snijd het varkenshaasje met een scherp mes in medaillons van 2 cm. Verdeel ze over 4 borden, doe er saus over en geef er gegratineerde aardappelen bij. Resterende groentjes mogen ook kort opgewarmd worden om erbij te geven.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.