Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Honing, kip en gegrilde groente-salade

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de olijfolie, het citroensap, de honing en sojasaus door elkaar.

  2. Schenk de marinade over de kippenfilets, dek deze af en laat het een nacht afkoelen in de koelkast.

  3. Bak de kippenfilets op de grillroosters op een middelhoog vuur. Laat het vijf minuten afgedekt afkoelen.

  4. Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie en roerbak deze op de bakplaat op middelhoog vuur totdat de groenten beetgaar zijn. Roer regelmatig door de groenten.

  5. Doe er zout en peper op en schenk er een beetje Balsamico azijn over.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.