Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lamsvlees met knoflook en peperonata

Ingrediënten :

Bereiding :

Het Vlees

  1. Gebruik een klein scherp mesje. Maak hiermee inkepingen in het vlees. Doe in elke inkeping een teentje knoflook. Smeer olijfolie op het vlees en bestrooi het met zout en peper. Leg het vlees in het midden van de roosters en sluit de kap.

  2. Bak het vlees totdat het gaar is, maar nog wel roze van binnen. Laat het vlees afgedekt 15 min. rusten op een warme plek.

De Peperonata

  1. Olie in een wok verhitten.

  2. Bak de ui totdat deze helemaal zacht is. Voeg er de paprika's en de aubergine aan toe en wok deze totdat de groenten beetgaar zijn. DOe de tomaten en de rode wijn erbij en verlaag de warmtebron tot een medium. Roer af en toe in de pan en schenk water bij als dat nodig is.

  3. Breng de peperonata op smaak met peper en zout en bestrooi met gehakte basilicumblaadjes.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.