Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Herfstsalade met rauwe ham, noten en honing

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst een vinaigrette : 4/5 notenolie, 1/5 balsamicoazijn, 1 koffielepel honing en enkele druppels smaakverfijner.

  2. Kuis en spoel de salade en scheur ze in stukken. Snijd het witloof en de ajuin in fijne reepjes. Doe alles samen in een kom en overgiet met de helft van de vinaigrette. Kruid met peper en zout.

  3. Spoel de appel, haal het klokhuis eruit en snijd hem in gelijke partjes. Bak ze bruin in boter en doe er wat honing over.

  4. Neem een fijn plakje ham en rol daar voorzichtig de salade in en plaats die in het midden van het bord. Doe er met behulp van een lepel kringetjes vinaigrette rond en strooi er gebroken walnoten over. Versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.