Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Hand gepelde grijze garnalen met knolselderpuree, tomaat en mimosa van ei

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak de knolselderpuree : kook de knolselder gaar en laat voldoende uitdampen. Pureer en breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat. Laat, al dan niet, volledig afkoelen.

  2. Klop de room stijf en roer die onder de puree alsook de helft van de garnalen. Bewaar koel.

  3. Pel de tomaat en snijd ze in 4, verwijder het vruchtvlees. Kook het ei hard, laat het afkoelen en plet het met een vork.

  4. Neem 4 borden en verdeel 4 mooie quenellen knolselderpuree. Leg daarop een sneetje zalm en het kwartje tomaat met de holle kant naar boven, vul dit met mimosa van ei. Strooi de overige garnalen rond het gerecht.

  5. Druppel wat notenolie over het gerecht en werk af met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.