Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Hollandse maatjes met appelsalade

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kuis de maatjes en bewaar ze op ijs. Maak een mayonaise.

  2. Kuis de boontjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken en snij ze in fijne ringetjes. Maak een brunoise van de appel. Meng de appel, de boontjes en bieslook met weinig mayonaise en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Snij de tomaat in lange reepjes (verwijder eerst het vruchtvlees). Maak flinterdunne ringen van de ui en hak 2 el peterselie fijn.

  4. Dresseer het bord : duw de salade in een ring, leg de maatjes er rond. Werk af met stukjes tomaat, luzerne en uitingen. Draai tweemaal met de pepermolen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.