Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Halfgare zalm met blanke boter, kumquats en gebakken witloof

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes van 2 cm. Bak ze rauw tot ze goudbruin zijn in boter. Kruid ze. Plaats de pan gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.

  2. Versnipper een sjalot en giet er 1 dl wijn en 1 dl visfumet bij. Laat voor ¾ inkoken. Snij 100 g koude boter in blokjes van 2 cm. en voeg ze één voor één al roerend door het ingekookte vocht. Kruid met pezo. Pers 2 kumquats uit in de saus. Laat de saus niet meer koken !

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij er julienne van. Bak het witloof mooi bruin in boter. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en suiker. Houd warm.

  4. Snij de zalm in dunne plakjes, voldoende om 4 borden te bedekken.

  5. Neem 4 diepe borden, verdeel het witloof en bedek dit met de sneetjes zalm. Gaar de zalm kort onder de grill. Giet een lepel saus over het gerecht en werk af met een halve kumquat en de rauw gebakken aardappelblokjes. Versier met een takje groen en fijngesneden bieslook.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.