Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gesauteerde hoeveparelhoen met kersen, gefrituurde rijst met prei en appel

Ingrediënten :

De Basissaus

De Gefrituurde Rijst

Bereiding :

  1. Snijd het ontbeend parelhoenvlees in blokjes van 3 cm. Houd apart.

  2. Snijd de kersen in 4 en de mango en de knoflook in fijne julienne. Blancheer de knoflook heel kort. Hak de bieslook fijn.

  3. Maak de basissaus : karameliseer de suiker lichtjes en doe de overige ingrediënten er bij. Pers de sinaasappel en gebruik alles van het vanillestokje. Laat gedurende een 10-tal minuutjes koken en giet door een fijne zeef.

  4. Maak de rijstkroketjes : kook de wilde rijst in gezouten water. Snijd alle groenten in zeer fijne julienne en meng dit onder de afgekoelde rijst. Klop de arachideolie los met het water en het halve ei en roer er voorzichtig de bloemmengeling bij. Zorg ervoor dat het beslag niet klontert. Klop het eiwit stijf en spatel het door het beslag.

  5. Meng voorzichtig de groenten door het beslag en kruid met peper en zout. Maak met 2 eetlepels quenellen van het beignetbeslag en frituur ze 3 min. op 160°C. Laat goed uitlekken.

  6. Bak de parelhoenblokjes hevig aan in bruine boter. Kruid met peper en zout en laat gedurende 5 min. verder garen in een voorverwarmde oven van 200°C. Houd het vlees warm en deglaceer de pan met 1 dl kippenbouillon, roer de aanbaksels los en giet door een fijne zeef bij de basissaus. Laat de saus lichtjes inkoken en monteer ze met 40 g. boter.

  7. Doe bieslook, knoflook, kersen en mango bij de saus en meng voorzichtig. Kruid met peper en zout en enkele druppels limoensap. Frituur de beignets krokant en goudbruin (180°C.) en kruid met zout.

  8. Verdeel de parelhoenblokjes over 4 warme borden. Lepel de saus erover en geef er gefrituurde rijst en appel bij. Andere seizoen groenten mogen gebruikt worden.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.