Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gesauteerde eend met gewokte groenten en hazelnoten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kuis de eendenfilets op en haal er al dan niet de vetlaag af. Snijd de filets in sneetjes van ½ cm. en sauteer (kleine stukjes vlees of vis kort en hevig bakken, meestal in een sauteuse) ze in sesamolie. Kruid met peper en zout.

  2. Stoof 2 fijngesneden sjalotten aan in olijfolie en doe er gespoelde rijst bij. Kook de rijst gaar in 0,5 l kippenbouillon.

  3. Versnijd de groenten in een julienne. Verhit een pan met sesamolie en bak eerst de wortels (5 min.) aan. Voeg daarbij de ui en knolselder (5 min.) en eindig met de champignons (5min.)

  4. Kruid de halfgare groenten met peper en zout en doe er look, gember, walnoten en suiker bij. Om het gerecht pittiger te maken kan er eventueel een pepertje in versneden worden. Doe er kippenbouillon bij en dik de saus met blanke roux

  5. Verwarm het geheel, samen met de stukjes eendenfilet en serveer dit op een warm bord met een torentje rijst.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.