Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gelakte lamskroon met taboulé en primeurgroentjes

Ingrediënten :

Het Honingmengsel

De Basissaus

De Primeurgroenten

De Taboulé

Bereiding :

  1. Maak het honingmengsel : meng de ingrediënten goed door elkaar tot een siroop.

  2. Laat voor de basissaus vleesbouillon en rode porto met honing voor de helft inkoken.

  3. Verwijder het vet van de lamskroontjes en snijd ze in lamsribbetjes die 3 cm dik zijn. Kruid ze met peper en zout en bak ze aan beide zijden héél kort in boter. Leg ze op een ovenschaal en smeer ze volledig in met het honingmengsel. Houd apart. Deglaceer de pan met de basissaus, meng er bruine roux door en breng op smaak.

  4. Bereid de primeurgroenten : schil de wortelen, behoud het loof. Kook de wortelen, babymaïs, lente-uitjes, en mini-courgetten ong. 5 min. in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater. Bak alle groentjes (ook de champignons) kort in olijfolie en kruid met peper en zout en Provençaalse kruiden. Laat de groentjes afkoelen en steek ze zorgvuldig op een satéstokje.

  5. Maak de taboulé : Verwarm 2 dl groentebouillon en giet het op de couscous, laat 5 min. opwellen. Meng er olijfolie, citroensap, munt, rozijnen en look door. Smaak af en houd warm.

  6. Plaats het vlees 8 min. en de groenten 5 min. in een voorverwarmde oven van 190°C.

  7. Plaats een dresseerring in het midden van een warm bord en vul die met taboulé. Giet de saus er rond. Schik de ribbetjes en de groentjes op het bord.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.