Gelakte lamskroon met taboulé en primeurgroentjes

Gelakte lamskroon met taboulé en primeurgroentjes

Ingrediënten :

Het Honingmengsel

De Basissaus

De Primeurgroenten

De Taboulé

Bereiding :

  1. Maak het honingmengsel : meng de ingrediënten goed door elkaar tot een siroop.

  2. Laat voor de basissaus vleesbouillon en rode porto met honing voor de helft inkoken.

  3. Verwijder het vet van de lamskroontjes en snijd ze in lamsribbetjes die 3 cm dik zijn. Kruid ze met peper en zout en bak ze aan beide zijden héél kort in boter. Leg ze op een ovenschaal en smeer ze volledig in met het honingmengsel. Houd apart. Deglaceer de pan met de basissaus, meng er bruine roux door en breng op smaak.

  4. Bereid de primeurgroenten : schil de wortelen, behoud het loof. Kook de wortelen, babymaïs, lente-uitjes, en mini-courgetten ong. 5 min. in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater. Bak alle groentjes (ook de champignons) kort in olijfolie en kruid met peper en zout en Provençaalse kruiden. Laat de groentjes afkoelen en steek ze zorgvuldig op een satéstokje.

  5. Maak de taboulé : Verwarm 2 dl groentebouillon en giet het op de couscous, laat 5 min. opwellen. Meng er olijfolie, citroensap, munt, rozijnen en look door. Smaak af en houd warm.

  6. Plaats het vlees 8 min. en de groenten 5 min. in een voorverwarmde oven van 190°C.

  7. Plaats een dresseerring in het midden van een warm bord en vul die met taboulé. Giet de saus er rond. Schik de ribbetjes en de groentjes op het bord.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *