Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevulde pompoen met rijst uit de oven

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat de oven voorverwarmen op 180°C en breng de zilvervliesrijst aan de kook met wat zout erbij.

  2. Snijd de pompoenen doormidden, van steel naar onderkant, zodat beide helften open kunnen liggen. Haal de pitten en draden weg. Sprenkel wat olijfolie en wat versgemalen peper en zout over de pompoenhelften.

  3. Leg de pompoenen met de open kant naar boven op een ovenplaat en schuif in de voorverwarmde oven. Laat een 20 minuten garen, voel met een vork of het vruchtvlees gaar is en haal dan de pompoenhelften uit de oven.

  4. Bak ondertussen het gehakt op een hoog vuur in korte tijd aan. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Snijd het preiwit fijn en stoof kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg er op het eind de rozijnen aan toe.

  5. Meng de gare rijst met de prei, de rozijnen, het gehakt en de dragonblaadjes. Neem de pompoenhelften en lepel een deel van het vruchtvlees eruit. Snijd fijn en voeg toe aan je rijstmengsel.

De Afwerking

  1. Vul de helften met het rijstmengsel en zet nog 5 à 10 minuten in de oven.

Serveren

  1. Plaats een halve pompoen op het bord van elke gast. Serveer met een salade van veldsla en rode bieten.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.