Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C

  2. Leg een groot vel huishoudfolie op het werkblad. Leg er de kalkoenlapjes op en bedek ze met bakpapier. Klop de lapjes wat platter met een vleeshamer (of een steelpan).

  3. Kruid de lapjes met peper en zout. Verdeel er de ham over.

  4. Meng het gehakt met een deel van de kaas. Strooi de rest van de kaas over de ham.

  5. Maak een dikke worst van het gehakt en leg ze in het midden van de kalkoenlap. Rol op met behulp van de plasticfolie. Draai de uiteinden stevig dicht zodat de rol dicht blijft.

  6. Klop de eieren los met peper en zout in een diep bord of diepe schaal. Doe er eventueel een klein scheutje olie bij. Doe het paneermeel in een tweede kom of bord.

  7. Smelt een flinke klont boter in een pan.

  8. Haal de rol eerst door het ei en dan door het paneermeel.

  9. Leg de rol op de naad in de pan. Bak hem rondom goudbruin.

  10. Zet de cordon bleu 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  11. Verwarm de friteuse.

  12. Maak intussen de witloofsalade. Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in dunne ringen.

  13. Haal de harde kern uit het witloof en snipper het loof fijn.

  14. Snipper de bieslook.

  15. Meng de mayonaise met de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  16. Meng het witloof met de sjalot en de bieslook. Schep er de dressing door.

  17. Bak de denappeltjes in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  18. Dien op met de koroketten en de witloofsla.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.