Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Jagersaus

Jagersaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Doe de zilveruitjes in een kom. Giet er heet water over. Laat ze weken. Dat maakt het gemakkelijker om ze te pellen.

  2. Snijd het spek in dunne reepjes. Bak het in de pan van het vlees.

  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Doe ze bij het spek en laat mee bakken.

  4. Pel de zilveruitjes en doe ze bij de champignons. Laat ze mee bakken.

  5. Strooi de bloem over de champignons.

  6. Blus met rode wijn en laat volledig uitkoken.

  7. Leg tijm, laurier en rozemarijn in de pan. Giet er de bruine fond bij en kruid met peper en zout. Laat de saus indikken.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.