Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gestoomde kabeljauw met sjalottensaus en garnalen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Doe 5 dl water + 1 blokje visbouillon en de grofgesneden groenten in een kookpot waar een stoommandje op past. Hak de sjalotten en lente-uitjes fijn.

  2. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken en sauteer ze in boter

  3. Snijd de vis in porties en stoom die gaar in het stoommandje ca. 7 min., naargelang de grootte van de stukken). Vergeet niet te kruiden.

  4. Neem 2 dl visbouillon van het kookvocht en laat het met de fijngesneden sjalotten voor de helft inkoken. Roer de witte wijn los met de eidooiers en citroensap en bind het ingekookte vocht al roerend met het eiermengsel. Doe er fijngehakte lente-uitjes bij en kruid met peper en zout.

  5. Schik de kabeljauw op de borden en overgiet met de saus. Werk af met garnalen en geef er groene asperges bi

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.