Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Geitenkaas met kastanje vinaigrette

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Snijd 4 mooie rondjes uit het brood en toost het onder de grill. Maak een brunoise ( ½ cm.) van de knolselder en snijd het assortiment champignons in kleinere stukken.

  2. Maak de vinaigrette : hak de kastanjes fijn en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

  3. Bak de knolselder mooi bruin in boter en doe er de champignons bij. Roer alles goed om met een fijn gesneden teentje look en laat nog 5 min. meebakken, kruid af. Kuis de roquette-salade en snijd de biet in zeer fijne julienne, meng deze met 2 el vinaigrette.

  4. Haal het klokhuis uit de ongeschilde appel en snijd die in schijven van 1 cm. Bak de schijven kort en krachtig bruin in weinig boter en doe er 1 el honing over en flambeer ze met calvados.

  5. . Bak de geitenkaasjes bruin in boter of plaats ze 4 min. onder de grill.

  6. Leg een toost in het midden van een warm bord, plaats daarop een ring en vul die met champignons, duw goed aan. Leg er een appelschijfje op en verdeel daarop de salade. Eindig met het geitenkaasje en enkele pluksels platte peterselie. Giet de vinaigrette er sierlijk rond.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.