Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegratineerde kabeljauwfilets met bloemkool en spekjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de bloemkool zeer gaar in gezouten water. Giet de bloemkool af en laat ze voldoende uitdampen. Mix de bloemkool tot een fijne crème met de boter. Doe er geraspte gruyère en een eidooier bij en mix nog even door.

  2. Bak de spekblokjes aan in weinig olijfolie en breng ze op smaak met peper en nootmuskaat. Snijd de witte kool in flinterdunne julienne.

  3. Kruid de kabeljauwfilets en schik ze op een beboterde ovenschaal. Strooi er de spekblokjes over en smeer er de bloemkoolcrème over. Zet de schaal 10 min. in een voorverwarmde oven van 200° c. Gebruik de laatste 2 min. de grillstand om een lichtbruin korstje te bekomen.

  4. Bak de julienne van witte kool kort in olijfolie.

  5. Trek op een bord fijne streepjes balsamico. Verdeel de witte kool in het midden en leg er een kabeljauwfilet bovenop. Werk af met een takje platte peterselie.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.